Koncern MAKITA smatra se najiskusnijim i najrenomiranijim proizvođačem profesionalnog alata na svijetu. MAKITA je najveći svjetski proizvođač akumulatorskog alata. Godišnje u svjetskim razmjerima proizvodi oko 10 miliona komada alata i u svom asortimanu ima preko 1000 modela.

MAKITA proizvodi za globalno tržište. Njihovi proizvodni pogoni u Japanu, Kini, SAD-u, Velikoj Britaniji, Rumuniji, Brazilu i Njemačkoj rade uz primjenu najnaprednije tehnologije i sistema kontrole kvalitete. Vlastiti istraživački centar u Nishinu i dizajnerski centar u Tokiju čine važan dio pripreme za proizvodnju. MAKITA proizvodi izrađuju se od pažljivo odabranih komponenata i koriste diljem svijeta. Kućišta i unutarnje komponente proizvode se od kvalitetnih materijala te nadilaze očekivanja i najzahtjevnijih korisnika.

Kako bi se zadovoljio vrhunski standard kvalitete, MAKITA proizvodi prolaze kroz ispitivanja tijekom postupka proizvodnje i montaže. Prije nego što proizvod napusti tvornicu, prolazi završnu kontrolu u skladu sa standardom ISO 9001:2000. MAKITA garantuje vrhunsku kvalitetu svojih proizvoda.

Kvalitet, inovativni dizajn i odličan omjer cijene i kvaliteta stvaraju povjerenje i prepoznatljivost među profesionalnim i zanatskim korisnicima. Osim cijenjenog električnog i akumulatorskog alata, MAKITA nudi i stacionarne mašine za obradu drveta, kao i industrijske i kućne pneumatske i benzinske mašine.

Električni alat marke MAKITA odlikuje se posebno dugim radnim vijekom, jednostavnošću upotrebe i tehničkom sigurnošću. Profesionalci u zanatu i industriji širom svijeta cijene optimalan omjer robusnosti, ergonomije i savremenog dizajna. MAKITA alati posebno se odlikuju svojom izvrsnom uravnoteženošću koja omogućava rad bez napora. Samo je originalan pribor marke MAKITA optimalno prilagođen ovim alatima. MAKITA dinamično proširuje svoju ponudu alata i pribora te istovremeno razvija rješenja za profesionalne korisnike. Široko razgranata servisna mreža u kojoj rade školovani tehničari, optimalno zaokružuje cjelokupnu ponudu kompanije MAKITA.