Koncern MAKITA smatra se najiskusnijim i najrenomiranijim proizvođačem profesionalnog alata na svijetu. MAKITA je najveći svjetski proizvođač akumulatorskog alata. Godišnje u svjetskim razmjerima proizvodi oko 10 miliona komada alata i u svom asortimanu ima preko 1.000 modela.
 
Proizvodnja zrelom tehnologijom
 
MAKITA proizvodi za globalno tržište, sa proizvodnim pogonima u Japanu, Kini, SAD-u, Velikoj Britaniji, Rumunjskoj, Brazilu i Njemačkoj koji rade uz primjenu najnaprednije tehnologije i sistema kontrole kvalitete. Vlastiti istraživački centar u Nishinu i dizajnerski centar u Tokiju čine važan dio pripreme za proizvodnju. MAKITA proizvodi izrađuju se od pažljivo odabranih komponenata i koriste širom svijeta. Kućišta i unutrašnje komponente proizvode se od kvalitetnih materijala te nadilaze očekivanja i najzahtjevnijih korisnika.
 
Sveobuhvatno osiguranje kvalitete
 
Kako bi se zadovoljio vrhunski standard kvalitete, proizvodi prolaze kroz ispitivanja tokom postupka proizvodnje i montaže. Prije nego što proizvod napusti tvornicu, prolazi završnu kontrolu u skladu sa standardom ISO 9001:2000. MAKITA garantuje vrhunsku kvalitetu svojih proizvoda.
 
Kvaliteta i napredak u savršenoj ravnoteži
 
Kvaliteta, inovativni dizajn i odličan omjer cijene i kvalitete stvaraju povjerenje i prepoznatljivost među profesionalnim i zanatskim korisnicima. Osim cijenjenog električnog i akumulatorskog alata, MAKITA nudi i stacionarne strojeve za obradu drva, kao i industrijske i kućne strojeve s pneumatskim pogonom i pogonom na benzinski motor.
 
Pouzdanost i ergonomija
 
Električni alat marke MAKITA odlikuje se posebno dugim radnim vijekom, jednostavnošću upotrebe i tehničkom sigurnošću. Profesionalci u zanatu i industriji širom svijeta cijene optimalan omjer robusnosti, ergonomije i savremenog dizajna. MAKITA alati posebno se odlikuju svojom izvrsnom uravnoteženošću koja omogućava rad bez napora. Samo je originalan pribor marke MAKITA optimalno prilagođen ovim vrijednim alatima. MAKITA dinamično proširuje svoju ponudu alata i pribora te istovremeno razvija rješenja za profesionalne korisnike. Široko razgranata servisna mreža u kojoj rade redovno školovani tehničari, optimalno zaokružuje cjelokupnu ponudu kompanije MAKITA.
 
Ekskluzivni zastupnik brenda Makita za tržište Bosne i Hercegovine je firma Unior Tehna d.o.o. iz Sarajeva.

Katalog proizvoda

Akcije

Zahtjev za ponudu
Svi proizvodi